På nätet finns det en mängd olika spel med väldigt många påhittade världar. I dessa världar finns ofta olika individer som då är karaktärer man kan spela som. De vanligaste individer som finns i så gott som alla spel är människor, alver, dvärgar och jättar/troll. Alla dessa har olika färdigheter som matchar väldigt bra med de olika myter och legender som omger de olika folkslagen. När man funderar igenom de olika för-och nackdelarna med respektive folkslag/individ skadar det inte att spela lite Casino Mobilt, det kan trots allt ta ett tag att bestämma sig och varför inte försöka vinna en slant under tiden?

Dvärgar

Dvärgar

Dvärgar är kända för sina ädelstenar och de olika smyckena de kan tillverka av dessa. De är enormt duktiga smeder och i de olika spelen har dvärgar egenskapen att tillverka speciella föremål som inte går att få tag på på annat vis. Ju högre nivå karaktären har, desto mer avancerade föremål kan den tillverka. Oftast är dvärgar även kopplade till någon form av magi och de föremål som tillverkas brukar ha olika magiska egenskaper. Många gånger är det ett smycke av något slag som ger bäraren extra styrka eller uthållighet eller liknande. Trots sin lilla storlek är dvärgar dock starka och kan bära en ordentlig rustning.

Alver

Alver anses vara väldigt smidiga, väl bevandrade inom magi och extremt skickliga krigare. Kort sagt är de näst intill det ultimata folkslaget. Det finns dock begränsningar så som fysisk styrka, många spelare anser dock att den svagheten mer än väl kompenseras med snabbheten som ingen annan kan mäta sig med. Alver brukar ofta även förknippas med helande och läkekonst vilket är av väldigt stor nytta.

Jättar/Troll

Jättar eller troll, normalt kallade för sitt engelska namn Ogre, har egentligen inte mycket annat än sin extrema fysiska styrka. Intelligensen lämnar en hel del att önska, kontakten med trollformler och magi är minimal och de är inte särskilt smidiga. De brukar dock tack vare sin stora kropp och styrka kunna bära väldigt kraftiga rustningar som tål väldigt mycket. På grund av detta brukar en Ogre agera “tank”, det vill säga stå längst fram och ta emot alla slag som fienden kan tänkas ge.

Människor

Människan skulle man kunna kalla en kombination av alla de ovan nämnda folkslagen. Ganska stark och kan bära rätt så tung rustning, inte alltför stora så smidigheten finns där till viss del och de har någorlunda kunskap inom trolldom och magi samt som smeder. Den här breda kunskapen kan både vara till fördel och nackdel. Fördelen är att ensam finns det mycket kunskap som kan vara till nytta och hjälpa till men nackdelen är att man aldrig kan lära sig någonting till perfektion så det finns alltid något som kunde göras bättre.

Slutsats

Många spel tillåter ett så kallat party, flera spelare som i lag slåss mot fiender för att öka i nivå. Den ultimata kombinationen är en av varje folkslag. Innan slaget kastar alven stärkande trollformler över gruppen och dvärgen ger alla förtrollade smycken. Under slaget har man Ogre som tar emot smällarna, dvärgen som backup, människan som slåss i kombination med att kasta vissa enklare trollformler och längst bak har man alven som antingen med magi eller pilbåge skadar fienden samtidigt som den helar sina kamrater som behöver det.